СИСТЕМИ ЗА ОРИЕНТАЦИЯ И НАВИГАЦИЯ /
ДИЗАЙН КОНСУЛТИРАНЕ

Табели по улиците на София

Случвало ли ви се е да се разхождате из София и да не можете да разберете на коя улица се намирате. А пък ако сте чужденец задачата става още по-трудна.

Затова имам огромното удоволствие да представя новия дизайн на улични табели в града.
След много сериозен анализ на съществуващото положение и нуждите на граждани и туристи разработих многофункционална дизайн система за табелите на улици и номера. 

Системата е факт, гласувана от Столичния общински съвет и комплектована в стандарт за градска среда, също мое дело. Това е първата, но и много важна, стъпка към унифициране на табелите на улици в София.

След детайлен анализ на всички имена на улици в София селектирах три размера според широчината на конкретното име. Те са съответно 50см, 74см и 100см, като височината винаги е 28см.

Всяка от табелите е конструирана внимателно по модулна мрежа, която спомага за консистентност в дизайна.

Пример за коректно изписване на имена на латиница. 
Това е голямо нововъведение, като се има предвид, че съществуващите табели в града използват неясните за чужденци ul. (улица) и bul. (булевард)

Въвеждам още ноколко нови решения:
1. Ъглова табела за сграда, която да намали броя на забитите колчета по тротоара и съответно да създава по-малко препятствия за хора в неравностойно положение. 

2. Шапка със стилизиран герб за централната градска част

Табелки за номера на конкретен вход или сграда.
Тук въвеждам също нещо ново и то е изписване на улицата, на която се намира човек. Обикновено на тези табели сме свикнали да виждаме само номер, но за улеснение на ориентацията добавям името на улицата, което ще повиши драстично ефективността.

Видове табелки с номера + буква

Всяка от табелите е конструирана внимателно по модулна мрежа, която спомага за консистентност в дизайна.

Целия стандарт за улични табели може да изтеглите от тук

truefilip.com
филип бояджиев

based in Sofia, Bulgaria
working internationally

all rights reserved